- Dutch Only - Sinterklaas 2019: Is jouw webshop klaar voor de feestdagen? 7 tips om de webshop te optimaliseren

Als online retailer ben je natuurlijk al tijden bezig met de voorbereiding voor de laatste - en drukste - maanden van het jaar. Black Friday, Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw... de feestdagen houden de gemoederen goed bezig en zorgen naast veel sales, jammergenoeg ook voor stress. Daarom geven wij 7 tips waarmee je de webshop op de valreep gemakkelijk, snel en goedkoop kunt optimaliseren voor de feestdagen. 

  1. Zorg dat jouw webshop up-to-date is

Is jouw webshop actueel? Kloppen alle advertenties? Laat beeld, foto’s, branding, advertenties en call-to-action knoppen zien die passen bij de tijd van het jaar. Deze maand (tot het eind van het jaar natuurlijk), zouden ze volledig in het teken moeten staan van de feestdagen (Sinterklaas eerst - na 5 december Kerstmis) en niets te maken moeten hebben met bijvoorbeeld Vaderdag of een zomer uitverkoop. Let ook op artikelen die (tijdelijk) niet meer leverbaar zijn. Haal deze - tijdelijk - uit de shop of maak duidelijk dat ze niet leverbaar zijn; dit scheelt veel frustratie bij de consument. Het is een no-brainer: gefrustreerde consumenten kopen niet, verlaten de shop vrijwel meteen en komen niet meer terug en dat wil je uiteraard niet. Vergeet ook niet om producten of bepaalde categorieën (bijvoorbeeld Sint-gerelateerd) extra onder de aandacht te brengen en uit te lichten. Maak het de consument makkelijk!

  1. Maak producten en content makkelijk vindbaar

Onderschat het belang van de interne zoekfunctie (onsite search - niet SEO), en de optimalisatie ervan, niet. Maak gebruik van synoniemen (is het jeans of spijkerbroek?), spellingscorrectie (niet iedereen is een taalwonder), relevantie (blauwe schoenen vinden als je daar naar opzoek bent, in plaats van grijze sokken), relevante filters en sorteer opties. En vergeet je content niet! Jouw bezoekers zijn niet alleen maar opzoek naar producten, ze willen ook informatie. Over bezorging, retouren en maatvoering. Zoekende bezoekers kopen tot 5 keer meer dan ‘gewone’ bezoekers en bekijken tijdens dat bezoek meer pagina’s. Deze bezoekers kunnen dus veel doen voor de omzet en conversie! Uiteraard weten wij bij Sooqr waar we over praten: onsite search is onze specialiteit. Daar kunnen we je uiteraard alles over vertellen, maar waarom test je de waarde van je huidige zoekfunctie niet eerst? Wij hebben een gemakkelijk en snelle test gemaakt waarmee je kunt zien of jouw webshop baat heeft bij een geoptimaliseerde zoekfunctie, zoals Sooqr. Uitproberen? Dat kan hier. Sooqr gratis uitproberen? Ook dat kan! Je kunt meteen beginnen met een gratis 30-daags proefabonnement

  1. Speedy Gonzales

Wist je dat zo’n 30% van potentiële klanten per seconde die ze moeten wachten een webshop verlaten? De snelheid van een site, en helemaal van een webshop, is van levensbelang voor het behouden van klanten. verwijder daarom data die je site vertraagd, zoals grote foto’s, bestanden en/of investeer in een tool die gespecialiseerd is in het verbeteren van de snelheid van een website (site speed). Een voorbeeld van zo’n tool is WAO.IO, een platform dat constant de veiligheid, performance en snelheid van jouw site waarborgt. En het mooiste? Je kunt de tool 14 dagen gratis uitproberen. 

  1. Is je beeld nog aantoonbaar?

Kijk goed naar het beeld op je website. Zijn alle foto’s mooi, duidelijk, scherp en tonen ze jouw producten op de best mogelijk manier? De consument wil daadwerkelijk kunnen zien wat ze koopt; ze kunnen online de producten natuurlijk niet aanraken, dus zul je extra nadruk moeten leggen op het ‘look and feel’ aspect van de online winkelervaring. Hou daarom rekening met een egale achtergrond, beeld van het product ‘in gebruik’ en ten minste een close up. Of nog beter: beeld met een optie om in te kunnen zoomen.  

  1. De klant is koning 

In een perfecte wereld zou de consument simpelweg producten kopen. Ze heeft geen vragen over producten, zou nooit wat terugsturen en zou al helemaal geen klachten hebben. Jammergenoeg leven we in 2019 - en is de wereld nog steeds niet perfect. Consumenten zullen altijd vragen hebben. Investeer daarom in opties die het gemakkelijk maken om vragen te stellen. Voeg een uitgebreide FAQ toe aan de shop. En een chatbot (zoals een van Watermelon - inclusief gratis proefperiode). Optimaliseren van je (snelle) bereikbaarheid en klantenservice scheelt tijd, mankracht, geld en voornamelijk energie. Win-win situatie toch?

  1. Meten is weten

Kijk vlak voor en zeker net na specifiek belangrijke dagen/periodes van het jaar (zoals Black Friday/ Cyber Monday/ Sinterklaas en de periode rond Kerstmis) goed naar je (zoek-gerelateerde) Analytics, zoals je ‘zoekopdrachten zonder resultaat’. Naar deze cijfers kijken, geeft je meer inzicht in hetgeen waar jouw bezoekers naar opzoek zijn. Zo zou je er dus achter kunnen komen, dat een groot aantal bezoekers zoekt naar een bepaald merk of product dat je helemaal (nog) niet verkoopt, maar misschien wel zou moeten overwegen! Ook kunnen deze inzichten helpen om betere of andere synoniemen aan te maken voor bepaalde zoekopdrachten.

  1. Maak het persoonlijk 

Wanneer je een stapje extra zet voor de consument, maakt het je als webshop, bedrijf en merk niet alleen betrouwbaarder, maar het verhoogd ook de klanttevredenheid. Investeer dus in customer success, klantenbinding & klantenservice. Stuur klanten bijvoorbeeld een persoonlijke email waarin je ze bedankt voor de aankoop. Je zou ook extra, aanvullende informatie kunnen sturen, een waardebon voor gratis retouren of een kortingscode voor de volgende aankoop? Ook een leuke, persoonlijk ‘touch’: een handgeschreven briefje bij een bestelling stoppen. En je krijgt zeker bonus punten wanneer jouw pakketten er anders - niet een standaard bruine doos is - uitzien. Jouw klanten moeten het gevoel krijgen een cadeau te ontvangen. Want wie houdt er nou niet van om cadeaus te krijgen? 

Nog niet overtuigd van de toegevoegde waarde van Sooqr voor jouw e-commerce bedrijf? Ons team heeft meer dan 5 jaar aan data verzameld om een ROI calculator te maken. Deze machine kan de potentiële ‘return on investment’ laten zien, wanneer je de huidige zoekfunctie zou optimaliseren met een Sooqr zoekfunctie.